Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Parterpi: Tillid efter utroskab

Størstedelen af alle par ser utroskab som det ultimative svigt. Så hvordan får man tilliden tilbage, efter utroskab i parforholdet? Desværre er tillid ikke noget der hverken kan gives eller tages. Den vokser med erfaring og tid. Når vi har erfaret lang nok tid, til at vi ikke er bekymrede mere.
Af 
 Opdateret d. november 3, 2022
parterapi

Cirkeline Volder, som er eksamineret parterapeut og sexolog i København fortæller, at der er også en risiko forbundet med at arbejde på tilliden i parforholdet, efter utroskab. En risiko vi ikke kan komme uden om. Det er lidt hønen eller ægget. De fleste ønsker tilliden før de tør gå ind i forholdet igen, men tilliden kommer ikke af sig selv, uden være i forholdet. Tillid er altså nogen gange også et spørgsmål om at vælge at risikere.

Der er jo en vis fornuft i at tilliden er væk efter utroskab, den aftale I havde er brudt og mistilliden, skal ikke for enhver pris, bare tales eller overbevises væk. Den må godt være der. Men den kan perspektiveres så billedet bliver mere nuanceret. Den utro part er nogen gange bare tåbelig, men i de fleste tilfælde er situationen mere kompleks. Det er vigtigt at få skitseret hele billedet, så det ikke blot bliver sort/hvidt og en snak om skurk og offer.

Det samme gør sig gældende i forhold til at gå ind i parforholdet igen. Det behøver heller ikke være sort/hvidt, eller enten/eller. Kan det gøres i små skridt, på en måde hvor den forsmåede part tager lige præcis stor nok risiko til at I kan arbejde på forholdet, men samtidig bevarer fornuften og ikke mister sig selv. Det behøver ikke være alt eller intet i en krisetid, det er en proces. Det kan også være en fordel at undersøge om der er nogle konkrete tiltag i processen der kan hjælpe tilliden tilbage igen. Det kan fx være at sende en besked på vej hjem fra byen.

Den utro part og parret sammen, kan også med fordel undersøge hvad der drev til utroskab, og hvordan de skal være sammen som par, for at forhindre at det sker igen. Hvad gik der evt. galt sidst og hvordan kan I forhindre det i fremtiden.

En væsentlig faktor ved utroskab er at være opmærksom på at I ikke sidder fast. Der vil naturligt være blandt andet sorg og vrede forbundet med utroskab, men det skal gerne, med tiden, fylde mindre og mindre.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle